Rosatom, Suudi Arabistan’da Şube Açıyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2019 - 14:27, Güncelleme: 11.06.2019 - 14:27 3585+ kez okundu.
 

Rosatom, Suudi Arabistan’da Şube Açıyor

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya'nın nükleer teknolojilerin barışçıl kullanımında Suudi Arabistan ile aktif ortaklık kurmayı ve Rusatom Overseas’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da şube açmayı planladığını açıkladı.

Rusya - Suudi Arabistan hükümetlerarası ticaret, ekonomi, bilimsel  ve teknolojik işbirliği komisyonunun 6’ıncı oturumunda, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya'nın nükleer teknolojilerin barışçıl  kullanımında Suudi Arabistan ile aktif ortaklık kurmayı ve Rusatom Overseas’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da şube açmayı  planladığını açıkladı.   Rusatom Overseas, Türkiye’nin ilk nükleer güç santralini inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un, büyük ve küçük  kapasiteli nükleer santraller ile Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşaat projelerinin uluslararası pazarlara entegre  teklifinin tanıtımından sorumlu şirketi olarak çalışıyor. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, “Riyad'da şube açılması,  nükleer enerji alanında Rusya-Suudi ilişkilerinde önemli bir adım. Rosatom’un buradaki varlığı, Suudi Arabistan’ın ilk nükleer enerji  santrali projesi için Suudi devlet kurumları ve özel şirketlerle  rekabetçi diyalog içerisinde verimli bir etkileşim sağlayacaktır” dedi.   Rusatom Overseas’in Başkanı Evgeny Pakermanov ise, “Suudi tarafı  ile birlikte, sadece büyük kapasiteli nükleer santral inşaat projesi  için rekabet prosedürüne katılmayı değil, aynı zamanda gelecek vaat  eden birçok alanda geniş bir gündem üzerinde çalışıyoruz. Düşük ve  orta ölçekli reaktörler inşa etme, yakıt döngüsü, Suudi Arabistan’ın  ulusal nükleer programı için personel eğitimi ve nükleer altyapısının  geliştirilmesi konularında işbirliğini görüşüyoruz. Suudi sanayi  şirketleri ve bilim-eğitim kurumları ile çalışmalara özel önem  veriyoruz. Rus tarafı, bu şirket ve kurumların, Suudi Arabistan’ın  nükleer enerji programının uygulama sürecine katılmalarında büyük bir  potansiyel görüyor” diye konuştu. 
Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya'nın nükleer teknolojilerin barışçıl kullanımında Suudi Arabistan ile aktif ortaklık kurmayı ve Rusatom Overseas’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da şube açmayı planladığını açıkladı.

Rusya - Suudi Arabistan hükümetlerarası ticaret, ekonomi, bilimsel  ve teknolojik işbirliği komisyonunun 6’ıncı oturumunda, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya'nın nükleer teknolojilerin barışçıl  kullanımında Suudi Arabistan ile aktif ortaklık kurmayı ve Rusatom Overseas’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da şube açmayı  planladığını açıkladı.

 

Rusatom Overseas, Türkiye’nin ilk nükleer güç santralini inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un, büyük ve küçük  kapasiteli nükleer santraller ile Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşaat projelerinin uluslararası pazarlara entegre  teklifinin tanıtımından sorumlu şirketi olarak çalışıyor. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, “Riyad'da şube açılması,  nükleer enerji alanında Rusya-Suudi ilişkilerinde önemli bir adım. Rosatom’un buradaki varlığı, Suudi Arabistan’ın ilk nükleer enerji  santrali projesi için Suudi devlet kurumları ve özel şirketlerle  rekabetçi diyalog içerisinde verimli bir etkileşim sağlayacaktır” dedi.

 

Rusatom Overseas’in Başkanı Evgeny Pakermanov ise, “Suudi tarafı  ile birlikte, sadece büyük kapasiteli nükleer santral inşaat projesi  için rekabet prosedürüne katılmayı değil, aynı zamanda gelecek vaat  eden birçok alanda geniş bir gündem üzerinde çalışıyoruz. Düşük ve  orta ölçekli reaktörler inşa etme, yakıt döngüsü, Suudi Arabistan’ın  ulusal nükleer programı için personel eğitimi ve nükleer altyapısının  geliştirilmesi konularında işbirliğini görüşüyoruz. Suudi sanayi  şirketleri ve bilim-eğitim kurumları ile çalışmalara özel önem  veriyoruz. Rus tarafı, bu şirket ve kurumların, Suudi Arabistan’ın  nükleer enerji programının uygulama sürecine katılmalarında büyük bir  potansiyel görüyor” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.