TANAP’tan Bir Yılda 1,8 Milyar Metreküp Gaz Geldi

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2019 - 11:00, Güncelleme: 12.06.2019 - 12:08 3486+ kez okundu.
 

TANAP’tan Bir Yılda 1,8 Milyar Metreküp Gaz Geldi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) açılış töreninin üzerinden geçen bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 metreküpe ulaştı.

Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) açılış töreninin üzerinden geçen bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 metreküpe ulaştı.   12 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Azerbaycan'ın petrol şirketi SOCAR ve TANAP Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, paydaş ülkelerin enerji bakanları, enerji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey bürokratların katılımı ile Eskişehir'in Seyit Gazi ilçesi Aksaklı Mahallesi'nde düzenlenen törenle, resmi açılışı yapılan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattından  (TANAP) bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 milyon metreküpe ulaştı.
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) açılış töreninin üzerinden geçen bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 metreküpe ulaştı.

Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) açılış töreninin üzerinden geçen bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 metreküpe ulaştı.

 

12 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Azerbaycan'ın petrol şirketi SOCAR ve TANAP Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, paydaş ülkelerin enerji bakanları, enerji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey bürokratların katılımı ile Eskişehir'in Seyit Gazi ilçesi Aksaklı Mahallesi'nde düzenlenen törenle, resmi açılışı yapılan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattından  (TANAP) bir yılda Türkiye’ye gelen doğalgaz miktarı 1 milyar 800 milyon metreküpe ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.